TOP 3 Prijsanalyse: BTC, ETH, XRP – Is de huidige valcorrectie of het begin van een langdurige daling?

De berenstemming wordt aan het einde van de week steeds levendiger. Handelaren verzegelen hun winstdeals, waardoor de tarieven van de munten verder dalen. Het resultaat is dat alle top 10 van de cryptokringen zich in het rode gebied bevinden.

De vitale gegevens voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP.

BTC/USD

Op basis van de gegevens op de daggrafiek handelt Bitcoin (BTC) boven op een symmetrische driehoek. Een korte rally in het midden van deze week was niet in staat om de weerstand van de driehoek te doorbreken. Verliezen in de afgelopen 24 uur zoeken momenteel steun boven de steun van de driehoek. Als de steun voor de driehoek zich leent voor verdere verkoop van druk, zou de munt kunnen benaderen 8.000 dollar, vooral als de proef steun gebieden op 9.000 dollar, 8.800 dollar en 8.600 dollar in te storten.

Bitcoin (BTC) leunt naar de bearish side na het opgeven van $9.400. Kopers zetten al hun inspanningen in om de $9.200 steun te verdedigen, evenals de bovengenoemde driehoekssteun. Indicatoren zoals de RSI en MACD suggereren dat er eerst een zijwaartse trend zal overheersen. De laatste houdt zich vast aan de middellijn, terwijl de RSI op 50 (gemiddeld) staat.

Het observeren van de richting van deze twee indicatoren in combinatie met het volume kan helpen bij het bepalen van de richting van de beweging van de Bitcoin (BTC). Op dit moment lijkt het vasthouden van $9.200 de belangrijkste zorg voor de stieren te zijn.

Bitcoin wordt verhandeld tegen $9.122 in de perstijd.

ETH/USD

Gistermiddag probeerden kopers te blijven groeien, maar op volumes onder het gemiddelde niveau konden ze de weerstand niet aan bij $247. De beren reageerden met een voldoende sterke impuls, die het paar terugrolde naar de gemiddelde prijsklasse.

Tot vanochtend kon de prijs van Ethereum (ETH) boven de twee uur durende EMA55 blijven, maar verkopers kunnen de aanval verhogen en dan kan de prijs dalen tot de steun op $233.

Ethereum wordt verhandeld tegen $239.10 in de perstijd.

XRP/USD

XRP is de belangrijkste verliezer van onze lijst. De altcoin is sinds gisteren met 6,10% gedaald, terwijl de groei in de afgelopen week 11% bedroeg.

Op het dagelijkse tijdsbestek heeft XRP een sterke weerstand opgebouwd van $0,21 en zal waarschijnlijk niet snel hoger gaan. Er heeft zich echter nog geen bearish alternatief gevormd, wat betekent dat traders snel een zijwaartse handel kunnen verwachten. Als gevolg hiervan zou de correctie kunnen stoppen rond het $0.1833 gebied, dat tot nu toe het startpunt was voor de bull run.

XRP handelt op $0.1955 in de perstijd.