Bitcoin et alternativ, som Dennis Gartman sier at han går ut fra det „overfylte“ gullmarkedet

Bitcoin et alternativ, som Dennis Gartman sier at han går ut av „overfylt“ gullmarked

Gull okse Dennis Gartman er på vei ut av gull fordi markedet har blitt „for overfylt.“

I et intervju med Bloomberg torsdag sa Bitcoin Code at han var „sosial distansert“ fra edelt metall inntil en slik tid da prisen faller til rundt 1.775 dollar.

„For mange mennesker er plutselig involvert i gullmarkedet,“ klaget han. „Det er bare én stilling alle har, og det er lenge … folk må tas ut av den handelen.“

Tilbake i april fortalte den populære gullinvestoren for alle at „nå er det tid for å kjøpe gull.“ I dag føler Gartman at markedet er overfylt.

„Jeg kunne ikke få for mange mennesker interessert i gull … for to og tre år siden, men nå er det på forsidene til hver rapport du ser,“ sa Gartman og la til, „på dette tidspunktet i gull er jeg nøytral.“

Prisen på gull lukket på et rekordhøyde på nesten 1 960 dollar per unse den 28. juli da handelsvolumet steg. Noen handelsmenn rapporteres å bytte fremtidskontrakter for fysisk gull, og potensielt risikere å skape ubalanser i markedet.

Både gull og bitcoin, to eiendeler ansett som en sikker havn, har økt kraftig de siste dagene midt i økte stimulansutgifter fra myndigheter over hele verden

Bitcoin, som har blitt sammenlignet med „digitalt gull“, nådde en 11-måneders høyde på rundt 11.400 dollar på tirsdag. Topp cryptocurrency kan bli et attraktivt alternativ for de investorene – som Gartman – som leter etter alternative trygge havner eller for å diversifisere risiko.

I intervjuet uttalte Gartman også at fallende aksjekurs – som han mener er allerede dyre uansett – kan utløse neste salg i gull.

De siste månedene har de flyttet i konvensjonell retning med hverandre … etter hvert som gull øker, så har aksjer … at konsistensen mellom de to skal fortsette mye lenger … så hvis aksjer begynner å velte vil du få et korrelativt salg -off i gullmarkedet, ”sa han.